Batman’da yeşil nohut tezgâhlarda yerini aldı

Batman’da bahar aylarının vazgeçilmez yemişlerinden olan yeşil nohut (nehkêşîn), tezgâhlarda yerini aldı.

Batman merkezde bahar aylarının vazgeçilmez yemişlerinden olan yeşil nohut, tezgâhlarda yerini aldı. Yemeğinin yanında çerezinin de sevilerek tüketildiği taze nohut, çarşı pazarın köşe başlarında seyyar tablalar üzerinde destesi 1 TL’den satılıyor.

Taze nohut satıcılığı yapan seyyar satıcı Eşref Savun (55), “Bir hafta öncesine kadar Adana ve çevresinden sebze haline getiriliyordu. Bu haftadan itibaren de Batman ve çevresinden getirilen yeşil nohutları alıyoruz. Bazen de sabahın erken saatinde sebze haline giderek günde 40-50 kilo taze nohut alıyoruz. Sonradan hepsini deste haline getirip 1 TL’den satıyoruz. Seyyar satıcılıkla geçimimizi sağlıyoruz. Mevsime göre sırasıyla çağlar, kenger, yayla muzu ve taze nohut satıyorum. Seyyar satıcılık işini 30 senedir yapıyorum.” dedi.

Yaz mevsiminin gelmesiyle halkın daha çok taze nohut tükettiğini ifade eden Savun, nohut satışının sadece 2 ay sürdüğünü ve halkın yeşil nohudu kuru çerez yerine tercih ettiklerini söyledi.   (M. Sait Çelik - İLKHA)







İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Batman Haberleri

Batman’ın Bahçelievler Mahallesi’nde silahlı çatışma: 2 ölü, 4 yaralı
Batman’da silahlı kavgada 4 kişi tutuklandı
Batman Beşeveler Mahallesi sakinleri 35 yıldır bekliyorlar: Ne tapu var, ne muhatap!
Batman'da kamuya yerleştirme vaadiyle dolandırıcılık suçundan 4 kişi tutuklandı
Batman'da yük treni araçla çarpıştı