Bazı ülkelerde Ramazan yarın başlayacak

​İran, Lübnan, Umman, Sudan ve Fas gibi ülkelerde hilalin görülmemesi nedeniyle Ramazan ayının ilk günü cumartesi olarak belirlendi.

Suudi Arabistan Katar, Kuveyt, BAE, Bahreyn, Yemen, Filistin, Ürdün, Suriye, Somali, Libya, Mısır, Tunus ve Cezayir'de de Ramazan hilalinin gözlemlenmesinin ardından bu ülkelerde ilk oruç bugün tutulmaya başlandı.

Ancak bu yıl da İslam ülkeleri arasında takvim birliği sağlanamadı ve bazı ülkeler bugün oruç tutmadı.

İran, Lübnan, Umman, Sudan, Pakistan ve Fas'ta hilalin görülmemesi nedeniyle ramazan ayının ilk gününün cumartesi olarak belirlendiği belirtildi.

Irak ve Lübnan'da bazı dini otoriteler Ramazan'ın bugün yani 24 Nisan'da başladığına dair fetva verdikleri, bazılarının da yarın başlaması gerektiğine yönelik fetva verdikleri görüldü.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?
Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için başvuru süresi uzatıldı
Birçok bölgede gök gürültülü yağış bekleniyor
Çok sayıda ilde sağanak bekleniyor
Kurban Bayramı’nda trafik kazalarında 70 kişi hayatını kaybetti