Bazı üniversitelere bağlı enstitülerin ismi değiştirildi

Bakanlar Kurulu, bazı üniversitelere bağlı enstitülerin isminin değiştirilmesini kararlaştırdı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Bakanlar Kurulunun, bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü ve fakülte kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi hakkındaki kararı yayımlandı.

Buna göre, TED Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Lisanüstü Programlar Enstitüsü kuruldu.

TED Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü kapatıldı.

Kapadokya Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin adı Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin adı Mimarlık ve Tasarım Fakültesi olarak değiştirildi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

MEB yönetici görevlendirme sistemi değiştirildi
Ana dilimize sahip çıkalım
Kar ve buzlanma nedeniyle çok sayıda ilde eğitime ara verildi
Yoğun kar yağışı, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle 2 Ocak 2026'da kar tatili olan iller
Diyarbakır dahil 20 ilde okullar tatil