BEÜ Avusturya Arkeoloji Enstitüsü ile ikili anlaşmalar imzaladı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), Avusturya Arkeoloji Enstitüsü ile ikili anlaşma imzaladı.

BİTLİS - Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirilen ikili anlaşma Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ile Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Müdürü ve Kazı Başkanı Doç. Dr. Sabine Ladstatter arasında gerçekleşti.

 

Yapılan görüşmeler sonucunda ilk etkinlik 2015 yılının Ekim ayında gerçekleştirilecek. BEÜ ile Türk Dil Kurumu ve Avusturya Kazı Enstitüsü tarafından Kültür Bakanlığı Kazılar Daire Başkanı Melih Ayaz’ında katılacağı “Doğuda ve Batıda Selçuklular” adlı sempozyum düzenlenecek.

 

Sempozyuma ait alt konular; arkeoloji, sanat tarihi, dil, mimarlık, tarih,  nümizmatik, yazıt bilimi ve inanç olarak belirlendi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı
Karma eğitim ergenlik döneminde akademik performansı etkiliyor mu?
Hiçbir şekilde puana bakılmamalı, başarı sırasına göre tercih yapılmalı
LGS yerleştirme sonuçları açıklandı
Başarının anahtarı düzenli çalışmak