Bingöl Umut Kervanı umut olmaya devam ediyor

Bingöl Umut Kervanı, bu yılın ekim ayında 32 aileye 6 bin 718 TL değerinde ayni, nakdi ve kırtasiye yardımında bulundu.

Yaptığı yardım çalışmalarıyla adını duyuran Bingöl Umut Kervanı, bu yılın ekim ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül, "Ekim ayında 32 aileye 6 bin 718 TL değerinde ayni ve nakdi yardım yaptık. 22 aileye bin 568 TL değerinde gıda, 10 aileye 5 bin 350 TL nakdi yardımında bulunduk." dedi.

"İnfak, Allah'ın verdiği nimetlere şükürdür"

Müslümanların tek vücut olduğunu ifade eden Gönül, "İnfak, Allah'ın verdiği nimetlere şükürdür. Her türlü infak malı ve malın bereketini artırır. Yoksul zümrelerin eline geçen para her şeyden önce insan onurunu yükseltir, iş gücü kalitesini artırır. Bunun yanında artan satın alma gücü sayesinde yükselen talep hacmi ekonomik hayatı hareketlendirir. İnfak sayesinde zenginle fakir arasında güven, saygı ve sevgi oluşur. Böylece İslâm kardeşliği de gerçekleşir. Rasulullah (s.a.v.)'in benzetmesiyle Müslümanlar tek vücut olmak gibidir. Vücudun bir azası sızlayınca bu ağrıyı diğer organların duymaması, bu derdi paylaşmaması mümkün mü? Toplumda fakirlerin haklarına riayet edilmemesi, vücuttaki bir uzvun kanaması gibidir; vaktinde tedbir alınmazsa kan kaybı daha çok hastalanmaya, belki ölüme yol açar. Fakirlerin haklarını ihmal sosyal bir kanamadır ve vaktinde tedbir alınmazsa sosyal bünyenin sağlığını yitirmesine yol açacaktır. Bu durum, toplum üzerindeki ilahî yardımın, rahmet ve bereketin çekilmesi demektir. Bugün toplumumuzda görülen ekonomik problemlerin önemli bir kısmı bu hastalıkla ilgilidir." ifadelerine dikkat çekti.

Arakanlı Müslümanlara yönelik yardım kampanyasının devam ettiğini belirten Gönül, şunları kaydetti:

"Mümin, Allah yolunda dağıtmanın bir görev ve sorumluluk meselesi olduğunun bilincindedir. Her çeşit malı ve nimeti, asıl kaynağı olan Allah'a nispet eder. 'Onlara rızık olarak verdiklerimizden…' ifadesi müminin özel mülk ve gerçek malik anlayışını düzenler. Böylece infak eylemi, kişinin dağıttığı şeylerin kendi özel malı olmadığını, kendi özel mülkiyetinden tasarrufta bulunmadığını hatırlatarak onun bencilliğini kırar. Müminlerin tüm yaptıkları, Allah'ın verdiği rızıktan infak etmektir. Öyleyse aslında mümin bir postacıdır, bir veznedardır, bir emanetçidir. Bingöl Umut Kervanı olarak Bangladeş hükümetine sığınan Arakan'lı kardeşlerimiz için yardım kampanyası devam etmektedir, katkılarınızı bekliyoruz. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun."

Gönül, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

"İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL    

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı"

İLKHA






 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dernek Faaliyetleri Haberleri

Umut Kervanı 2023 yılında 105 milyon liradan fazla yardım ulaştırdı
Avrupa Yetim Eli'nden dünyanın en yoksul ülkesinde nakdi yardım
Yetimler Vakfı’ndan hayırseverlere çağrı
Allah rızası için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz
Yetimlerle dayanışma gecesi düzenleyecek