Avrupa Yetim Eli'nden dünyanın en yoksul ülkesinde nakdi yardım

Son 62 yıldır dünyanın en fakir ülkesi unvanını taşıyan Burundi'de yardım çalışmalarını sürdüren Avrupa Yetim Eli, Bujumbura şehrinde onlarca aileye nakdi yardım yaptı.

Avrupa Yetim Eli, Türkiye ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden toplanan zekât, fitre ve hayırseverlerin bağışladığı sadakaları, Gatumba bölgesinde selden etkilenen çok sayıda aileye nakdi yardım olarak ulaştırdı.

Yaptıkları yardım çalışmasıyla ilgili konuşan Avrupa Yetim Eli gönüllüsü Nizamettin Aygan, "Ramazan ayı kapsamında Afrika Burundi'deyiz. Burundi, gerçekten yokluğun, sefaletin ve fakirliğin yaşandığı bir yer. Nüfusu 12,5 milyon olan Burundi'de 2,5 milyon Müslüman yaşıyor. Günlük kazançları bir doların altında hayat mücadelesi vermekteler. Burundi'de birkaç gün önce yaşanan sel felaketiyle acıların üzerine acı eklendi. Fakirliğin yaşandığı bu ülkede kardeşlerimize gönderdiğiniz nakdi yardımlar, zekât, fitre, gıda ve battaniye yardımı için teşekkür ederim. Yardımlarımız burada devam edecek. Rabbim yardım eden, yardımcı olmak isteyen herkesten razı olsun, hayırlarını kabul eylesin." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.