Birinci dereceye yükselen hakim ve savcılar Resmi Gazetede yayımlandı

​Hakim ve Savcılar Kurulu kararı ile 15 hakim, 7 savcı, 7 idari mahkemesi başkanı ile bir vergi mahkemesi başkanının birinci dereceye yükseltilmesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

15 hakim, 7 savcı, 7 idare mahkemesi başkanı ve bir vergi mahkemesi başkanının birinci dereceye yükseltilmesine ilişkin Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) kararı Resmi Gazetede yer aldı.

Resmi Gazetede, 30 Nisan 2017 tarihi itibarıyla birinci sınıfa ayrılma incelemesine tabi tutulacak adli ve idari yargı hakim ile cumhuriyet başsavcı ve savcılarının listesi yayımlandı. Nisan 2017 döneminde birinci dereceye yükselme incelemesine girecek olanların listeye dahil edilmediği ifade edildi.

Birinci dereceye yükseldikleri ve sürelerini bitirdikleri halde bu listede adlarını göremeyenlerin yayım tarihinden itibaren bir ay içinde HSK'ya yazılı başvurmak sureti ile durumlarının incelenmesini isteyebileceği belirtildi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?
Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için başvuru süresi uzatıldı
Birçok bölgede gök gürültülü yağış bekleniyor
Çok sayıda ilde sağanak bekleniyor
Kurban Bayramı’nda trafik kazalarında 70 kişi hayatını kaybetti