BM: ABD'nin UCM yetkililerine yaptırım kararı üzüntü verici

Birleşmiş Milletler (BM), ABD’nin, kendi askerlerinin Afganistan'daki olası savaş suçlarını soruşturan Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) yetkililerine yaptırım uygulanması yönündeki kararını 'üzüntü verici' olarak niteledi.

BM’den yapılan açıklamada, kararın "üzüntü verici" olduğu vurgulanarake, "UCM'nin dışarıdan bir müdahale edilmeden çalışabilme kabiliyeti garanti altına alınmak zorundadır. Böylelikle, UCM herhangi bir makam veya başka bir nedenden dolayı meseleler hakkında doğrudan veya dolaysız olarak uygunsuz bir etki, baskı, tehdit veya müdahale olmadan karar verebilir." ifadelerine yer verildi.

Trump, ABD'de ordusunun Afganistan'daki 'olası savaş suçlarını' soruşturan UCM yetkililerine yaptırım uygulanmasına ilişkin kararnameyi dün sabah imzalamıştı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Türkiye'ye Afrika sıcak hava dalgası geliyor
Kış lastiği yazın neden kullanılmamalı?
82 yerleşim yerinin yolu kapandı
Meteoroloji 42 il için sarı kodlu uyarı yayımladı
Benzin ve motorine zam geldi