BM: Dünya üzerinde yardıma en fazla muhtaç olan ülkeler Yemen ve Suriye

BM, dünya üzerinde yardıma en fazla muhtaç olan ülkelerin başında, yıllardır iç savaş halinde olan Suriye ile Suudi rejiminin saldırılarına hedef olan Yemen'in geldiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletlerin Küresel İnsani Yardım 2020 Raporu açıklandı. Rapora göre önümüzdeki yıl savaşlar, bulaşıcı hastalık salgınları ve iklim değişikliğinin neden olduğu olumsuz etkiler sebebiyle, 168 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duyacak.

Bunun İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en yüksek sayı olduğu değerlendiriliyor.

BM raporuna göre dünya üzerinde yardıma en fazla muhtaç olan ülkelerin başında, yıllardır vekâlet savaşlarının hedefinde olan Suriye ile Suudi rejimi ve ortaklarının yoğun saldırılarına hedef olan Yemen geliyor.

Ekonomik ve siyasi kriz yaşayan Venezuela da Birleşmiş Milletler tarafından, insani yardım ihtiyacının en fazla artış gösterdiği ülkeler arasında sıralanıyor.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Eski Tunceli Valisi Sonel, Gülistan Doku soruşturmasında gözaltına
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın’dan okulların tatil edilmesi çağrısı
Türkiye'ye Afrika sıcak hava dalgası geliyor
Kış lastiği yazın neden kullanılmamalı?