Bölge İstinaf Mahkemesi Gaziantep’te kurulacak

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep ve bölge şehirleri için çok önem arz eden Bölge İstinaf Mahkemesinin Gaziantep’te kurulacağını ve 20 Temmuz 2016'da faaliyete başlayacağını bildirdi.

Bölge İdare Mahkemesinin Gaziantep’te açılmasının çok önemli bir gelişme olduğunu belirten AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türkiye'de ilk defa uygulanacak olan İstinaf Mahkemelerine, Yargıtay’da temyiz başvurusu yerine öncelikle istinaf başvurusu yapılacağını söyledi.

İstinaf Mahkemelerinin Gaziantep’te açılmasının çok önemli bir gelişme olduğunu belirten Erdoğan, Gaziantep Bölge İdare Mahkemesinin yargı çevresinin, Gaziantep, Diyarbakır,  Adana, Adıyaman, Batman, Elazığ, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis,  Malatya, Mardin, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak olarak belirlendiği bilgisini verdi.

Gaziantep Milletvekilleri olarak Adalet Bakanlığı nezdinde yapmış oldukları girişimler sonucu Bölgenin Yargıtay’ı olacak olan Bölge İdare (İstinaf) Mahkemelerini halkın hizmetine sunacaklarını belirten Erdoğan, bu mahkeme ile davaların kısa sürede çözüme kavuşturulacağını belirtti.

Erdoğan, “Yargıtay’ın iş yükünün azalması, karara bağlanmak üzere yıllarca dosyaların Yargıtay da beklememesi anlamına gelecektir. Davalarda karar merci olacağını, bu mahkeme ile davalar kısa sürede çözüme kavuşturulacak hem vatandaşlarımızın işleri hızlanacak hem de adliyenin iş yükü azalacak.” dedi.  (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Gaziantep'te feci kaza: 2 ölü, 8 yaralı
Gaziantep’te hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı
Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 74 gözaltı
Çocuklarımıza baskı yapmak yerine destek olmalıyız
Gaziantep'te akıl almaz kasap hilesi