Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales istifa etti

Bolivya'da Devlet Başkanı Evo Morales, ülkede devam eden protestolar karşısında istifa kararı aldığını duyurdu.

Morales, Genel Kurmay Başkanı  Williams Kaliman'ın istifasını istemesi üzerine ülkede barışın sağlanması için başkanlık görevini bıraktığını açıkladı.

Televizyondan yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Morales, protestoculara seslenerek, "yakıp yıkmayı ve kardeşlerinize saldırmayı bırakın" çağrısı yaptı.

60 yaşındaki Morales, evine saldırıldığını ve hakkında yakalama kararı çıkarıldığını açıklarken, yenilenecek Yüksek Seçim Mahkemesi ile yeniden sandık başına gidileceğini duyurdu.

Bölge ülkelerinden Nikaragua hükümeti, Bolivya'da bir darbe yaşandığını savunurken Meksika, istifa kararı sonrası Morales'e siyasi sığınma teklif etti.

Ülkede 20 Ekim tarihinde yapılan seçimi takip eden uluslararası gözlemciler, seçimlerde "açık hileler" tespit edildiğini öne sürmüştü.

2006'dan beri ülkeyi yöneten Morales, uluslararası gözlemcilerin bulgularını kabul etmekle birlikte, istifa çağrılarına bugüne kadar olumsuz yanıt veriyordu.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Kar yağışı nedeniyle çok sayıda ilde eğitime ara verildi
Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı
7 ilde eğitime kar engeli
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Doğu ve Güneydoğu'da kuvvetli yağış uyarısı