Brahimi: ABD ve Rusya Esed'te karar kıldı

Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Suriye temsilcisi El-Lahdar Brahimi, ABD ve Rusya'nın, Suriye'de yaşanan kaos ve kargaşayı bitirme noktasında kararlı olduğunu ve Esed'te karar kılmalarının sevindirici olduğunu belirtti.

HABER MRK – Suriye’de Esed rejimi ile direnişçiler arasında yaşanan şiddetli çatışmaları sonlandırmak için Rusya ile ABD tarafından uluslar arası bir konferans düzenleme kararı alınmıtı.

 

“Epey müddettir Suriye ile alakalı duyduğum en ümit yüklü haber budur” ifadesini kullanan Brahimi, konferansı çözüm yolunda ilk hamle olarak değerlendirdi.

 

Rusya’nın başkenti Moskova’da Başkan Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile ikili görüşmelerde bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, çözüm müzakerelerini desteklemesi için Şam Hükümeti ile İslamcı muhalifleri masaya davet edeceklerini bildirdi. (İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?
Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için başvuru süresi uzatıldı
Birçok bölgede gök gürültülü yağış bekleniyor
Çok sayıda ilde sağanak bekleniyor
Kurban Bayramı’nda trafik kazalarında 70 kişi hayatını kaybetti