ByLock’un yazılımcısı tutuklandı

Şifreli haberleşme ağı ByLock’un yazılımcısı olduğu belirtilen eski TÜBİTAK çalışanı tutuklandı.

Şifreli haberleşme ağı ByLock’un yazılımcısı olduğu belirtilen eski TÜBİTAK çalışanı İhsan T. mahkeme tarafından tutuklandı.

Alınan bilgilere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının ByLock’a ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında programın yazılımcısı olduğu belirtilen eski TÜBİTAK çalışanı İhsan T., gözaltına alındı. Tutuklanması talebiyle İstanbul 9. Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilen şüphelinin, ‘terör örgütüne üye olmak’ suçlamasından tutuklanmasına karar verildi.

TÜBİTAK’ta uzman araştırmacı olarak çalışan şüphelinin, daha sonra yardımcı doçent olarak atandığı Marmara Üniversitesinde 15 Temmuz darbe girişiminin ardından görevinden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?
Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için başvuru süresi uzatıldı
Birçok bölgede gök gürültülü yağış bekleniyor
Çok sayıda ilde sağanak bekleniyor