Ceylanpınar'da Mültecilere Kur'an Kursu Açıldı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi sınırları içerisinde bulunan "Telhamut" çadır kentte kalan Suriyeli çocuklar için, iki derslikli Kur'an kursu açıldı.

ŞANLIURFA - Sabah ve öğleden sonra olmak üzere eğitimin devam ettiği çadır kentte, sabah açılan Kur'an kursunun öğreticiliğini Beyazkule Camii İmam-Hatibi Mehmet Ali Arslan, öğleden sonraki kursun öğreticiliğini ise Ulu Camii Müezzin-Kayyımı Mehmet Yürek yapıyor.

 

Ceylanpınar İlçe Müftüsü Aslan Çıtır ve çadır kentteki din hizmetlerin koordinatörlüğünü yürüten TİGEM Camii İmam-Hatibi Mehmet Emin Ergin, Kur'an kursunda eğitim gören çocukları ziyaret etti. İki saatlik Kur'an dersi veren ilçe müftüsü Hafız Aslan Çıtır, öğrencilerle uzun süre sohbet etti. Yapılan ziyaret öğrenciler tarafından sevinçle karşılanırken, öğrencilerin isteklerini dinleyen Aslan Çıtır, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte çadır kentten ayrıldı. (Mustafa Kaynak - İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

2 bin 500 ölü 400 bin yaralı
AFAD'dan yoğun kar yağışına ilişkin açıklama
Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti
31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller
Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi