Cezaevleri böyle boşaltılacak!

İktidar, cezaevlerini "genel af"sız boşaltacak. Ogün Samast ve Cem Garipoğlu gibi isimlerin tahliyesine yol açacak genel af yerine "terör" tanımı değiştirilerek, KCK, Balyoz ve Ergenekon tutuklularının tahliyesi sağlanacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın Diyarbakır gezisinde söylediği “Dağdakiler inecek, cezaevleri boşalacak” sözleri genel af tartışması başlattı. AK Parti ve hükümet yetkilileriyse, ‘genel af’ın yakın zaman için söz konusu olmadığı mesajlarını veriyor.
Fakat af dışında yollar da var.

Terörle Mücadele Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’da yapılacak değişikliklerle KCK, Ergenekon ve Balyoz davası hükümlülerinin serbest bırakılması mümkün.

Demokratikleşme paketinin ilk aşamalarında bu talep iktidar partisi tarafından ele alındı. Ancak işin “çözüm sürecinin son aşamasında” hayata geçirilmesi karara bağlandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Hac kesin kayıtlarında bugün son gün
Tam Güneş Tutulması başlıyor
Güneydoğu'da toz taşınımı bekleniyor
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?