CHP'li Aygün hakkında suç duyurusu

Mardin'in Midyat ilçesinde faaliyet yürüten Mıhellemi Derneği, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün hakkında suç duyurusunda bulunacak.

MARDİN - Midyat Mıhallemi Derneği Başkanı Mehmet Ali Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, Twitter hesabında başörtüsüne, Araplara ve İslam'a hakaret eden CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Aslan, CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün’ün başörtüsüne, Müslümanlara, İslam'a ve Araplara hakaret ettiğini, ötekileştirici ve hedef gösterici hezeyanlarda bulunduğunu söyledi.

Aslan açıklamasında, “Söz konusu ifadeler değil bir Milletvekilinin ağzına, sokak ağzına ve mantığına dahi yakışmıyor. Hüseyin Aygün, kendi partisi CHP’nin iktidar olduğu dönemlerde Alevi, Sünni, Kürt, Arap, Mıhallemi, Rum, Asuri Süryani, Müslüman,  Hristiyan,  Ezidi kardeşlerimize yapılan katliam ve tecavüzlerin hesabını sorup,  hesabını vereceğine, her türlü şek ve şüpheden münezzeh İslam dinine aklınca saldırıyor, Araplara hakaret ediyor." dedi.

İslam dininin Aygün’ün ağzına ve mantığına sığmayacak kadar pak, münezzeh ve mükemmel bir din olduğunu belirten Aslan, "Aynı şekilde Araplar da Hüseyin Aygün’ün hayat pratiğinde sergileyemediği kadar cesur ve cömert bir halktırlar. Her halk gibi Araplar da asil ve onurlu bir halk olup medeniyetleri ile İmparatorluklar kurmuş bir halktırlar." ifadelerini kullandı.

Başörtüsü ve diğer giyim tarzlarına saygı duymanın sadece onurlu ve asil insanların işi olduğunu ifade eden Aslan, tüm toplumu rahatsız eden bu hakaretlerinden dolayı Hüseyin Aygün aleyhinde suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Aygün, attığı tweette, başörtüsüne getirilen serbestiyeti kastederek, 'şimdiki Türk İŞİD’çiler 9 yaşındaki çocukları türbana sarıyorlar. 7. yüzyıldan 21. yüzyıla aynı mantık, türbana hiçbir zaman saygı duymadım, asla duymam, Arap erkek egemenlerin kadını aşağılama aracıdır türban.” ifadelerini kullanmıştı. (Adnan Oğuz - İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Esnaf, IBAN ile ödeme ve başlayacak olan denetimleri değerlendirdi
Tatilin kaza bilançosu: 66 ölü, 8 bin 352 yaralı
Bayram tatilinin 6 gününde 3 bin 706 trafik kazası
Son 5 günde 3 bin 71 trafik kazası gerçekleşti
Türkiye ve 14 ülke, Ramazan Bayramını aynı gün idrak edecek