Çin ve Rusya'dan BM'nin "Arakan" kararına ret

Birleşmiş Milletler'in Myanmar'daki Rohingya Müslümanları için sunduğu önerge 122 oyla kabul edilirken Çin ve Rusya önergeyi reddetti.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Myanmar'daki Rohingya Müslümanları için BM'e sunduğu önerge, 122 oyla kabul edilirken Çin ve Rusya önergeyi reddetti.

BM'de kabul edilen önergeye göre, sağlık çalışanlarının bölgeye girişinin sağlanması, bölgedeki sığınmacıların ülkelerine güvenli bir şekilde geri gönderilmesi ve bütün Rohingya Müslümanları'na vatandaşlık verilmesini talep ediliyor.

Bu önergeye karşı çıkan Çin ve Rusya'nın yanında Kamboçya, Laos, Filipinler, Vietnam, Suriye, Belarus ve Zimbabve gibi ülkeler yer aldı.

Myanmar ordusu ve Budist çetelerin etnik temizlik ve soykırımı sonucu şu ana kadar yaklaşık 800 bini aşkın Arakanlı Müslümanın Bangladeş'e hicret ettiği bildiriliyor.

Köyleri tamamen yakılan bölge sakinlerinin binlercesi katledildi. Myanmar ordu birlikleri ve budist çetelerin saldırılarına hedef olan 300'e yakın köy haritadan silindi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?
Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için başvuru süresi uzatıldı
Birçok bölgede gök gürültülü yağış bekleniyor
Çok sayıda ilde sağanak bekleniyor
Kurban Bayramı’nda trafik kazalarında 70 kişi hayatını kaybetti