Rûdaw'dan edinilen bilgiye göre, Hillary Clinton, dün George Town Üniversitesi’nde Suriye’deki savaşla ilgili bir konuşma yaptı.
Clinton, “Suriye’deki savaşın birçok tarafı var. Hizbullah İran adına savaşıyor. DEAŞ ise sistematik bir şekilde kadınlara yönelik suç işliyor” iddiasında bulundu.
PKK'nin Suriye kolu PYD'nin Kürt kadınlarını savaşta kullanmasından övgüyle söz eden Clinton, “Kürt kadınları IŞİD’e karşı savata büyük bir rol oynuyor. Kadın savaşçıların desteklenmesi için elimizden gelen her desteği onlara sunmalıyız.” diyerek kadınların savaşmasını teşvik etti. (Hürseda Haber)
Clinton'dan YPG'ye destek
Amerika Birleşik Devletleri Eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Kobani'de DEAŞ'e karşı savaşan YPG'li kadınlara destek verilmesi gerektiğini söyleyerek kadınları savaşmaya teşvik etti.
İlk yorum yazan siz olun
Güncel Haberleri
Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi
Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!
Lastik ustaları: Kış lastiği 7 derecenin altında zorunluluktur
"Yüzyılın Konut Projesi" başvuruları yarın başlıyor
1,8 milyon kişinin ehliyeti artık geçersiz!