Corona virüs vakaları nedeniyle Kâbe'de alınan tedbirler devam ediyor

Suudi yönetimi, Corona virüs vakalarının artması nedeniyle daha önce tedbir amacıyla dezenfekte işlemlerinin yapılması için Kâbe’ye ziyaretlerini geçici olarak durdurmuştu. Bir müddet sonra tekrar ziyaretçilere açılan Kâbe'de, tedbirler devam ediyor.

Suudi Arabistan'da Corona virüs vakasının 21'e yükselmesiyle yetkililer, durumun daha da kötüleşmemesi için alınan tedbirler devam ediyor. Bu kapsamda, vakit namazları dışında ziyaretçilere kapatılan Kâbe, yatsı namazından sabah namazına kadar kapalı tutuluyor.

Yine alınan tedbirler kapsamında, Kâbe'nin çevresi ve say yerine de kimse yaklaştırılmıyor.

Konuyla ilgili daha önce açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, "Kâbe-i müşerrefe dışarıdan umre yasağının süresince namaz vakitleri dışında kapalı olacak. Namaz vakitlerine bir saat kala açılacak ve namaz bittikten sonra tekrar girişlere kapatılacak." ifadelerine yer vermişti.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?
Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için başvuru süresi uzatıldı
Birçok bölgede gök gürültülü yağış bekleniyor
Çok sayıda ilde sağanak bekleniyor
Kurban Bayramı’nda trafik kazalarında 70 kişi hayatını kaybetti