Corona virüsten dolayı doğal sabunlara olan ilgi arttı

Gaziantep’te yetişen ve yağından elde edilen doğal sıvı ile üretilen zeytinyağlı ile bıttım sabunu, dezenfektan özelliğinden dolayı yeni tip Corona virüse karşı önlem almak isteyen vatandaşlardan büyük bir talep görüyor.

Çin'de ortaya çıkan ve 5 binden fazla insanın ölümüne sebep olan yeni tip Corona virüs, küresel salgına dönüştü. Dünyanın birçok ülkesine yayılan ve Türkiye’de de görülen Corona virüs, temizlik ürünleri ve dezenfektan maddelere olan ilgiyi artırdı.

Uzmanların özelikle de sabun ve bol su ile el ve yüzün yıkanması gerektiğini vurgulamasının ardından, doğal sabunlara olan ilgi de arttı. Virüse karşı tedbir almak isteyen vatandaşlar, hijyen ihtiyaçları için, sabun gibi geleneksel yöntemlerle üretilen doğal ürünlere yöneliyor.

Corona virüs ve diğer bulaşıcı hastalıklara karşı tedbir almak isteyen vatandaşlar, özellikle doğal yapım olan ve hiçbir katkı maddesi bulundurmayan sabunlara yönelirken, saç dökülmesi, egzama, cilt lekeleri, sedef ve mantar gibi birçok hastalığa iyi gelmesiyle bilinen doğal sabunlar, rağbet görmeye başladı.

Gaziantep’te uzun yıllardır doğal sabun üretimi yapan Mehmet Hakan Çiçek, dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de 5 kişide görülen Corona virüsten korunmak isteyenlerin, hiçbir kimyasal katkı maddesi bulundurmayan ve doğal hijyenik özelliği bulunan sabunlara yöneldiğini söyledi.

“Sabun kullanmak bizim kültürümüzde zaten vardır”

 Corona virüsden dolayı insanların tedirgin olduğunu belirten Çiçek, “Bu tedirginlikten dolayı vatandaş hijyenik ürün arayışına girdi. Tabi sabun da en hijyenik maddelerden birisidir. Bizim kültürümüzde zaten vardır. Sabun yerel ve kendi özümüzden bir ürün. Zeytinyağlı sabun insanların hem el temizliğini hem de hijyen olmasını sağlar. Corona virüs hastalığı da hijyenle alakalıdır. İnsanlar daha hijyenik olursa bu hastalıktan daha çabuk kurtulurlar.” dedi.

“Bıttım sabunu artık dünyada bilinen bir sabundur”

Vatandaşlara özellikle sıvı sabun yerine doğal olan sabunları kullanmalarını tavsiye ettiklerini belirten Çiçek, “Çünkü sabun genetiktir ve genetiğiyle oynanmamıştır. Sabun zeytinyağlı kökenlidir. Bundan dolayı vatandaşlarımızın ne olursa olsun duş jeli, şampuan ve ithal sıvı sabunlardan uzak durmalarını, kendi kültürümüzde yer alan sabunu kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Şu anda zeytinyağlı ve çörek otlu sabunu çok satıyoruz. Çünkü bunlar antibakteriyel temizlik sağlayan sabunlardır. Bıttım sabunu sadece Türkiye'de değil, dünyada da artık bilinen bir sabundur. Hatay'ın defne sabunu daha sağlıklıdır. Derinin gözeneklerini açma özelliği ile birlikte ve antibakteriyeldir.” ifadelerini kullandı.          

“Vatandaşlarımız sabun kullansınlar”

Corona virüsün ardından sabunlara ciddi talep oluştuğunu anımsatan Çiçek, “Halkımız doğal sabunun faydalarını biliyor ve bizde halkımıza sabun kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Halkımız sabunu sevsin ve kimyasaldan uzak dursunlar. Corona virüse karşı temizliğe dikkat etsinler. Temizlik imandan gelir. Allah (Celle Celaluhu) temiz olanı sever ve temiz olmamız lazım. Günlük beş vakit namaz kılıyoruz. Elimizi ve yüzümüzü 5 defa yıkıyoruz, bu temizliktir. Bu sabunları satarken yanlarında kutu veriyoruz ve vatandaş bu kutuları kendileriyle gezdirsinler, her yerde ellerini yıkayabilsinler. Nerede olurlarsa olsunlar elini ve yüzünü yıkayıp sabununu çantasına koyabilirler. Kolonyaya ve hiçbir antibakteriyel sıvıya gerek yoktur. Vatandaşlarımız sabun kullansınlar, sabundan sağlık gelir. Ne olursa olsun sabun kullanmalarını tavsiye ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Temizliğe dikkat etmeliyiz ve ellerimizi devamlı yıkamalıyız”

Vatandaşlara temizliğe ve hijyene önem vermeleri tavsiyesinde de bulunan Çiçek, “Halkımız tedirgin ve Corona virüsünden korunmak için ne alacaklarını ne kullanacaklarını da bilmiyorlar. Corona virüs bütün dünyayı tedirgin ettiği için Gaziantep'te de tedirginlik var. Ama istiyoruz ki vatandaşlarımız çok tedirgin olmasınlar. Temizliğe dikkat etsinler, ellerimizi devamlı yıkamalıyız. Uzmanlarda ellerin dirseklere kadar yıkanmasını tavsiye ediyor ama ‘sabunla yıkayın’ diyorlar. Halkımızın da sabun kullanmasını istiyorum. Vatandaşlarımız sabun kullansınlar, Allah'ın (Celle Celaluhu) izniyle hiçbir şeyden korkmasınlar.” diye konuştu.

Hijyenik açıdan daha etkili ve faydalı olduğu için sürekli sabun kullandığını belirten şunları söyledi:

“Kendimi bildim bileli sabun kullanırım. Büyüklerimiz bizi böyle yetiştirdiler. Diğer ürünleri de kimyasal olarak kabul ederim. Bundan dolayı sabunu tercih ediyorum. Sabun ve benzeri ürünlerde çok titizimdir. Büyüklerimiz sabun için ‘kir tutmaz’ derlerdi. Son zamanlarda virüs ve benzeri söylemlerde biraz daha bu işin ciddi olduğunu anladım. Bu virüsün dikkate alınması lazım. Çünkü bu hafife alınacak bir durum değil. Virüsten korunmak için temizliğimizi sabun ile yapmalıyız. Uzmanlarda zaten sabun kullanılmasını tavsiye ediyor.”

İLKHA


















İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Tatilin kaza bilançosu: 66 ölü, 8 bin 352 yaralı
Bayram tatilinin 6 gününde 3 bin 706 trafik kazası
Son 5 günde 3 bin 71 trafik kazası gerçekleşti
Türkiye ve 14 ülke, Ramazan Bayramını aynı gün idrak edecek
Bayram namazı nasıl kılınır?