Cumhurbaşkanı Erdoğan, YAŞ kararlarını onayladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’ın kendisine sunduğu YAŞ kararlarını onayladı.

Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. Komuta kademesindeki değişikleri Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın açıkladı.

Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) üyeleri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde akşam yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yemek sonrasında Millî Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’ın kendisine sunduğu YAŞ kararlarını onayladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla yürürlüğe giren şûra kararları ve komuta kademesindeki değişiklikler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen basın toplantısında, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın tarafından açıklandı.

Buna göre; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın görevlerine devam etmesi kararı alındı.

Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel olarak belirlendi.

3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş ile Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep’in görevlerinin devam etmesi kararı alınırken, yine YAŞ kararları uyarınca, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı’na Tahir Bekiroğlu, Genelkurmay 2. Başkanlığı’na da Ümit Dündar getirildi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?
Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için başvuru süresi uzatıldı
Birçok bölgede gök gürültülü yağış bekleniyor
Çok sayıda ilde sağanak bekleniyor
Kurban Bayramı’nda trafik kazalarında 70 kişi hayatını kaybetti