Danimarka'daki Charlie Hebdo toplantısına silahlı baskın

Danimarka'da 2007 yılında Hazreti Peygamber'e hakaret içeren karikatürü çizen kişinin Kopenhang'da katıldığı bir toplantıya silahlı saldırı düzenlendi

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Charlie Hebdo saldırısı ve ifade özgürlüğü adı altında İslam'a daha ne kadar hakaret edebiliriz amacıyla düzenlenen yazar ve gazetecilerin katıldığı toplantının maskeli ve silahlı 3 saldırgan tarafından basıldığı, saldırıda 2'si polis 1'i gazeteci 3 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Reuters, toplantıda Hazreti Peygamber'e hakaret içeren karikatürün çizeri Lars Viks'in de olduğunu bildirdi. Terör alarmı veren Kopenhag polisi, bölgede geniş çaplı araştırma başlattı. Bölgeye araç ve yaya giriş çıkışları kapatıldı.

Saldırının gerçekleştiği toplantıda bulunanlar arasında Fransa büyükelçisinin de olduğu bildiriliyor. Fransa'nın Kopenhag Büyükelçisi François Zimeray, saldırının ardından attığı tweette, "Odanın içerisinde, hala hayattayım." ifadelerini kullandı. 

Saldırının, Fransız büyükelçinin konuşmasını bitirdiği sırada gerçekleştiği bildiriliyor. 

Saldırıda yaralanan polislerden biri;

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Hac kesin kayıtlarında bugün son gün
Tam Güneş Tutulması başlıyor
Güneydoğu'da toz taşınımı bekleniyor
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?