Davutoğlu seçim hükümetini kurmakla görevlendirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu seçim hükümeti kurmakla görevlendirdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan- Ahmet Davutoğlu görüşmesi sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seçim hükümeti kurma görevini verdi.

Davutoğlu'nun hangi partiye kaç bakanlık verileceği bilgisini TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'dan aldıktan sonra belirleyeceği isimlere Bakanlık teklifi götürmesi bekleniyor.

Dün TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ile uzun bir görüşme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin tekrarlanması kararı almıştı.

Kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından seçim hükümetinin kurulmasını öngören 5 günlük süre de başlamış oldu.  

Daha önce de hükümetle görevlendirilen Başbakan Davuoğlu, partilerle yaptığı görüşmelerin ardından koalisyon hükümeti kuramamış ve görevi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iade etmişti. (İLKHA)


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?
Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için başvuru süresi uzatıldı
Birçok bölgede gök gürültülü yağış bekleniyor
Çok sayıda ilde sağanak bekleniyor
Kurban Bayramı’nda trafik kazalarında 70 kişi hayatını kaybetti