Demiryolu Köprüsünde Tehlikeli Yolculuk Video

Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı Gökdere beldesine bağlı 7 köy, tren için yapılan köprüyle ilçeye ulaşıyor.

ELAZIĞ - Palu ilçesinden yaklaşık 50 km uzaklıkta bulunan Gökdere beldesinin tehlikeli hayat mücadeleleri yürekleri ağızlara getiriyor. Köy halkı ilçeye ulaşmak istediğinde bin bir türlü tehlikeler atlatarak ulaşabiliyor.

 

Tren Köprüsünü Araç Yolu Olarak Kullanıyoruz
Demiryolu köprüsünden geçmek zorunda olan köylülerin ölümle burun buruna geldiğini ifade eden Gökdere köy muhtarı; "Defalarca bizler burada mağdur olduk, defalarca trenle yüz yüze kalıp ölüm tehlikesi atlattık. Buranın sıkıntısını sayın başbakana mektup göndererek bildirdik.

 

Başbakana seslenerek Trabzon-Rize bölgesine bir ay içerisinde 1800 km yol yapılırken bizim buranın 13km.lik yolu çok mu görülüyor acaba! Umarım bizleri duyarlar, sorunlarımızı göz önünde bulundururlar. Demiryolu köprüsünü araç yolu olarak kullanıyoruz. Bu köprü üzerinde hayatını kaybeden olursa, trenin altında ezilenler olursa, hesabını kim nasıl verecek, köy halkı olarak sesimizi duyulmasını buna çözüm olunmasını temenni ediyoruz" dedi.

 

Karayolu Olarak Kayda Geçilmiş Ama Hiç Asfaltlanmamış
Köylerine ulaşmak için uçurum kenarlarında büyük tehlikeler atlatan köy halkı, yolda çamura saplanan araçlarını iterek çıkarıyor. Yolu trafiğe açmaya giden görevliler tek şeritli yolu açıyor ancak aracın manevra yapması veya iki aracın yan yana geçmesi imkânsız. İki araç karşılaştığında geniş yer bulana kadar araçtan biri geriye doğru giderek iki aracın geçebileceği yer bulmak zorunda kalıyor. Büyükçaltı köyüne kadar bu sıkıntıları yaşayan Gemtepe köyü buradan sonra 6 km yürümek zorunda. Asfalt alarak bilinen yol burada bitiyor ve köy yoluna araçla devam edilemiyor. Ankara'da buradaki yol asfalt olarak görünüyor ama hiç asfalt olmadı. Sözde asfalt olan yolu şuan kullanamıyoruz.

 

Köyde üç gündür elektriklerin kesik olduğunu, içme suyu akmadığını belirten köy sakinleri, "Kendi çabalarımızla evlerimize su getirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımız okula gidemiyor, bir haftadır okula gönderememişiz. Zaten çocuklarımızı 4. sınıf sonrasında okula gönderemiyoruz. Köye servis aracı verilmiyor. Çocukları okula gönderin diyorlar ama yol yok, araç tutacak gücümüz yok" diyerek sitemlerini dile getirdi. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Palu Haberleri

Elazığ'da art arda depremler
Kontrolden çıkan otomobil takla attı: 2 yaralı
Elazığ'da nesli tükenmekte olan sarı benekli semender bulundu
70 yıldır elinden düşürmediği keserle ağaca şekil veriyor
Paraşütçüler ilk kez Palu'da uçtular