Selam Tevhid soruşturmasını yürüten İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli 75 polisin 22 Temmuz’da gözaltına alınmasının ardından dün de 29 polis için gözaltı kararı alındı. Bu karar, İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’nde 7 harddiskin bulunmasının ardından geldi.
Henüz iki harddiskin incelemesi tamamlandı. İncelemelerde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve neredeyse tüm bakanların telefonlarından elde edilen ses kayıtları ele geçirildi.
Şu ana kadar incelenen kayıtlarda eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hariç, 2011-2013 arasında görev yapan tüm bakanların görüşmeleri çıktı. Hatta bazı görüşmelerin de tape haline getirildiği, yani konuşma dökümlerinin çıkarıldığı belirlendi.
Soruşturma sonunda imha edilmesi gereken ses kayıtlarının imha edilmediği ve depolandığı ortaya çıktı. Savcılık kaynakları, bazı bilgisayarların içindeki bilgilerin geri getirilemez şekilde silindiğini, bazı harddisk’lerin ve bilgisayarların ise Emniyet dışına çıkartıldığının belirlendiğini iddia etti.
Ses kayıtları depolanan 101 isim arasında büyükelçiler, akademisyenler ve çok sayıda bürokrat da bulunuyor.
75 polis gözaltına alınmıştı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca tarafından yürütülen soruşturmada 22 Temmuz 2014’te ilk operasyon yapılmıştı. 75 polisin gözaltına alındığı operasyonda 28 emniyet görevlisi tutuklanmıştı.
Atayün ve Köse şüpheli
Soruşturma dosyasında halen tutuklu olan eski Terörle Mücadele Şube Müdürleri Yurt Atayün, Ömer Köse ile Emniyet Müdürleri Ertan Erçıktı, Hayati Başdağ, Kazım Aksoy, Serdar Bayraktutan da şüpheli olarak yer alıyor. Cezaevinden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürülecek bu isimlerin de ifadeleri alınacak. (Kaynak: Al Jazeera)