GAZİANTEP - Gaziantep'teki bazı Sivil Toplum Kuruluşları Arakanlı Müslümanlar için Mazlum Der Gaziantep Şubesinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Sivil Toplum Kuruluşları adına açıklama yapan Mazlum Der Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, "Müslüman kadınlara tecavüz edilirken İslam ülkelerinin kılını kıpırdatmaması ise büyük bir utançtır" dedi.
"Mazlum Arakan halkının yanında olduğumuzu deklare etmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız" diyen yapan Mazlum Der Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik; "İnsanlık onuru yine ayaklar altında ve dünya sessizlik içinde. Çifte standartları ile tanınan BM ise olayları sadece izlemekte, Bu sessizlik içinde Arakan Müslümanları katledilmekte.
Bir ay içinde bin Arakanlı Müslüman katledildi, 100 bine yakını da evsiz bırakıldı. Komşu ülkeler ise mültecileri kabul etmemekte… Dini ve etnik ayrımcılık sürmekte, hukuksuz tutuklama, işkenceler aralıksız devam etmektedir" ifadelerini kullandı.
"Dışişleri Bakanlığı Krizin Çözümü İçin Elinden Geleni Yapmalıdır"
Budistlerin Müslüman nüfusu azaltmak için her yolu denediğini, İbadet etme ve inandıkları gibi yaşama haklarının ellerinden alındığını, söyleyen Çelik, tüm hakları ellerinden alınan Arakanlıların kamplarda kapatıldığını belirtti.
Dışişleri Bakanlığının daha kararlı adımlar atarak insani krizin çözümü için elinden geleni yapmasını isteyen Çelik, uluslararası toplumun harekete geçirilmesi için sivil toplum kuruluşları birlikte hareket etmesi ve tüm platformlarda yaşanan soykırımın gündeme getirilmesi gerektiği kaydedildi.
İslam İşbirliği Teşkilatı Acilen Toplanmalı
İslam İşbirliği Teşkilatına çağrıda bulunulan açıklamada, Çelik, "İslam İşbirliği Teşkilatı ve Güney Asya İşbirliği Teşkilatı acilen toplanarak, Myanmarda Arakan bölgesindeki Rohingya Müslümanlarının maruz kaldığı insanlık dışı muameleler, sahipsiz kalan on binlerce Müslüman'ın durumunu ele almalıdır. Arakanlılara dönük devam eden saldırılara bir an önce son verilmesi için gereken yapılmalıdır.
Yüz binlerce insanın yaşam mücadelesi verdiği bölgeye başlatılan yardım kampanyalarına tüm STK'lar destek vermeli, acil yardım ve gıda yardımı çalışmalarına katılım sağlanmalıdır" denildi.
Yapılan basın açıklamasına Ayder, Özgür Eğitimsen Gaziantep Temsilciliği ve Vahdet Vakfı Gaziantep Temsilcilikleri destek verdi. (Bekir Aslan - İLKHA)