Dışişleri Deraa ve Kuneytra'daki saldırıları kınadı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Suriye rejiminin Deraa ve Kuneytra vilayetlerinde ilan edilen gerginliği azaltma bölgesini hedef alan saldırılarını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Suriye rejiminin Deraa ve Kuneytra vilayetlerinde ilan edilen gerginliği azaltma bölgesini hedef alan saldırılarındaki artış hakkındaki bir soruya cevap verdi.

Aksoy, "Astana’da imzalanan muhtıra uyarınca Suriye’nin güneybatısındaki Deraa ve Kuneytra vilayetlerinde ilan edilen gerginliği azaltma bölgesinde, Suriye rejiminin sivilleri hedef alan saldırıları sonucunda onlarca masum insan katledilmiştir. Bundan büyük üzüntü ve endişe duyuyoruz. Bu insanlık dışı saldırıları şiddetle lanetleniyoruz." dedi.

Aksoy, şunları kaydetti: "Bu saldırılar sahada şiddetin azaltılması ve krize siyasi bir çözüm bulunması yönünde Astana ve Cenevre’de yürütülen çabaları baltalamaktadır. Saldırıların derhal durdurulması için Astana mutabakatının diğer garantörlerine ve uluslararası topluma çağrıda bulunuyoruz."

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Hedefte milletin inancı vardı
Kar yağışı nedeniyle çok sayıda ilde eğitime ara verildi
Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı
7 ilde eğitime kar engeli
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı