Dışişlerinden Kerkük'teki saldırılara tepki

​Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Kerkük'te bir çocuk hastanesi dahil Türkmen mahallerini hedef alan bombalı saldırılara tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un Kerkük'te bir çocuk hastanesi dahil Türkmen mahallerini hedef alan bombalı saldırılar hakkındaki bir soruya cevap verdi.

Aksoy, "Dün geç saatlerde Kerkük’te Iraklı Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelere düzenlenen bombalı saldırıları kınıyor, olaylarda yaralanan çok sayıda Kerküklü soydaşımıza acil şifalar diliyoruz. Son dönemde bilhassa Iraklı Türkmenleri hedef almaya devam eden bu saldırılar nedeniyle, ülkemizin Irak’ın toprak bütünlüğünün teminatını oluşturan Türkmen soydaşlarımızın huzur ve bekasına yönelik azami hassasiyetini bir kez daha vurguluyoruz." dedi.

Aksoy, Irak Hükümeti’ne Kerkük’te yeni oldu-bittiler yaratarak Irak’ın istikrarını bozmak isteyen iç ve dış odaklara fırsat vermemesi ve gereken güvenlik önlemlerini alması çağrısında bulundu.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?
Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için başvuru süresi uzatıldı
Birçok bölgede gök gürültülü yağış bekleniyor
Çok sayıda ilde sağanak bekleniyor
Kurban Bayramı’nda trafik kazalarında 70 kişi hayatını kaybetti