Diyarbakır Basınında Bugün

Diyarbakır'da yayımlanan gazetelerden bazı haber başlıkları

DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Bismilli İşadamları Kürdistan'da
Bismilli işadamlarını yurt dışına açmak ve yabancı yatırımcıları da ilçeye çekmek için gayret gösteren Bismil Genç İş adamları Derneği (BİGİAD), Türkiye ile Federe Kürdistan Bölgesi arasında ticaret köprüsü kuruyor.

Güneydoğu Güncel: Molotofa Müebbet İstendi
Diyarbakır'da, yasadışı eylemlere katılarak kamu binaları ile polis ekiplerine molotof kokteylleri atan sanıklara verilen 7 ile 15 yıl arasında değişen hapis cezaları Yargıtay'dan geri döndü. Yargıtay, polislere molotof atan sanıkların ağırlaştırılmış müebbetle yargılanmasına karar verdi.

Güneydoğu'da İhracat Arttı
Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği verilerine göre, Ocak-Nisan 2012 döneminde geçen yıla oranla bölgede ihracat yüzde 17,4 oranında arattı.

Ölüler Güneşe Gömülüyordu
Dünyanın en eski tapınak kalıntılarına ev sahipliği yapan Göbeklitepe'de 12 bin yıl öncesinde 'güneşe gömme' geleneğinin olduğu ortaya çıktı. (M. Salih Keskin - İLKHA)

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

2 bin 500 ölü 400 bin yaralı
AFAD'dan yoğun kar yağışına ilişkin açıklama
Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti
31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller
Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi