Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sıfır Atık Belgesi aldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, atık oluşumunun azaltılması ve atıkların kaynağında ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması için çalışmalarını tamamlayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü’nden "Sıfır Atık Belgesi" aldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tüm yurtta başlatılan "Sıfır Atık" projesi kapsamında Sıfır Atık Yönetmeliği'nce çalışmalarını tamamlayarak temel seviye sıfır atık belgesini almaya hak kazandı.

Temmuz 2019'da yayımlanan yönetmelik çerçevesinde; tüm yerel yönetimler, kamu ve özel kurum ile kuruluşlarının sıfır atık belgesi alma yükümlülüğü bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi de ilk olarak sıfır atık yönetim sistemi yönetmeliğini hizmet binasında uygulamaya soktu. Binadaki katlara ikili ve dörtlü gruplar halinde Kâğıt-Karton, Plastik, Metal, Cam ve evsel atık kumbaraları yerleştirildi.

Sıfır atık hedefiyle çalışmalarını il genelinde sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kurduğu sıfır atık sisteminin bilgi ve belgelerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Entegre Çevre Bilgi Sistemine yükleyerek temel seviye sıfır atık belgesi başvurusunu yaptı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi’nin başvurusunu inceleyip onaylanarak temel seviye sıfır atık belgesi verdi.

Daha temiz ve sağlıklı bir kent için "Sıfır Atık" projesini il genelinde de yaygınlaştırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi'nin, geri dönüşüm alanında toplumsal bilinci yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Esnaf, IBAN ile ödeme ve başlayacak olan denetimleri değerlendirdi
Tatilin kaza bilançosu: 66 ölü, 8 bin 352 yaralı
Bayram tatilinin 6 gününde 3 bin 706 trafik kazası
Son 5 günde 3 bin 71 trafik kazası gerçekleşti
Türkiye ve 14 ülke, Ramazan Bayramını aynı gün idrak edecek