Diyarbakır'da 5 Kişi Tutuklandı

Diyarbakır'ın Dicle ve Ergani ilçelerinde düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 8 kişiden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Dicle ve Ergani ilçelerinde 28 Mart'ta düzenlenen ev baskınlarında aralarında BDP'lilerin de 8 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan Murat Yergin, Ferman Yıldız, Baver Çakmak, Ferhat Çakmak, Mehmet Duman, Sıddık Kalkan, Ömer Akdağ ve İdris Yiğit Diyarbakır Adliyesi'ne getirildi.

Savcılık ifadelerinin 8 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilenlerden Murat Yergin, Ferman Yıldız, Baver Çakmak ile İdris Yiğit serbest bırakılırken, Sıddık Kalkan, Ömer Akdağ, Ferhat Çakmak ile Mehmet Duman "Örgüt üyeliği" ve "Örgütün kırsal faaliyetlerini yürütmek" iddiaları ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan Diyarbakır'da 29 Mart günü gözaltına alınan DTK Daimi Meclisi Üyesi Kevser Akçelik'in de "KCK Şırnak dosyası"ndan tutuklandı. (Osman İçli - İLKHJA)

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

2 bin 500 ölü 400 bin yaralı
AFAD'dan yoğun kar yağışına ilişkin açıklama
Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti
31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller
Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi