DSİ’den boğulmalara karşı uyarı

Baraj ve Göllerde son günlerde boğulma vakalarının artması nedeniyle DSİ Bölge Müdürlüğü vatandaşlar uyarıldı.

Devlet Su İşleri (DSİ) 10’uncu Bölge Siirt il Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla birlikte baraj ve göllerde boğulma vakalarının arttığını belirterek, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Konu  ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Devlet Su İşleri (DSİ) 10’uncu Bölge Siirt il Müdürlüğü, 2015 yılı sulama sezonunun başladığı ve havaların ısınmaya başlaması ile birlikte serinlemek amacıyla sulama kanallarına, baraj ve göllere girilmesinin can kaybına yol açabileceği belirtilerek, vatandaşları bu konuda daha duyarlı ve dikkatli olamaya çağırdı.

Boğulma olaylarına dikkat çekmek ve gerekli uyarı ile bilgilendirmenin yapılması amacıyla kurum sisteminde kayıtlı bulunan 4 Bin 200 kişi ve kurumlara SMS gönderildiği belirtilen açıklamada, vatandaşların can güvenliğinin korunması ve üzücü olayların yaşanmaması için baraj ve göl rezervuarlarına girilmemesi konusunda vatandaşların duyarlı davranmaları gerektiği ifade edildi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siirt Haberleri

Siirt'te düzenlenen "Türkiye Sohbetleri" toplantısında Terörsüz Türkiye süreci ele alındı
Siirt’te 300 kilo fıstık çalan hırsızlar yakalandı
Siirt Havalimanı 250 bin yolcu kapasiteli oldu: Siirt demir yoluyla ulusal ağa bağlanacak
Çocuklarıyla başladı, şimdi torunlarıyla fıstık topluyor: 45 yıllık hasat hikâyesi
Siirt’te 180 bin liralık altın bileziklerin kaybolduğu olay kameralarla aydınlatıldı