Dünya genelinde Covid-19'dan ölenlerin sayısı 130 bini aştı

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Coronavirus nedeniyle dünya genelinde vaka sayısı 2 milyonun üzerine çıktı.

Dünyayı kasıp kavuran Coronavirus (Covid-19) nedeniyle şu ana kadar 130 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olurken bu hastalığı 2 milyondan fazla kişi yakalandı.

İlk olarak 2019 Aralık ayında Çin'den çıkan ve küresel salgın haline elen virüs, can almaya devam ediyor.

Covid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 130 bin 712'ye, vaka sayısı 2 milyon 35 bin 294'e ulaştı.

Halen tedavi gören 1 milyon 401 bin 196 aktif enfekte vaka bulunurken iyileşenlerin sayısı ise 500 bini aştı.

Covid-19 salgınının 'merkez üssü' olan ABD, dünyada en fazla can kaybı yaşanan ülke konumunda. Bu ülkeyi İtalya, İspanya ve Fransa takip ediyor.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Türkiye'ye Afrika sıcak hava dalgası geliyor
Kış lastiği yazın neden kullanılmamalı?
82 yerleşim yerinin yolu kapandı
Meteoroloji 42 il için sarı kodlu uyarı yayımladı
Benzin ve motorine zam geldi