e-YDS başvuruları başladı

ÖSYM tarafından başlatılan e-YDS başvuruları 16 Şubat'a kadar devam edecek.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan duyuruda, bugün başlatılan e-YDS başvurularının 16 Şubat'a kadar devam edeceği belirtildi.

25 Şubat'ta İngilizce alanında gerçekleştirilecek e-YDS, Ankara, İstanbul ve İzmir'deki e-sınav uygulama binalarında yapılacak. Saat 14.30'da başlayacak sınav 180 dakika sürecek.

Sınava alınacak aday sayısı e-YDS sınav binalarının aday kapasitesiyle sınırlı olacağından bu sınavda kontenjanlar Ankara'da 4 bin, İstanbul'da 431 ve İzmir'de 72 olacak.

Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaklar. Kontenjanın dolması halinde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenip, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacak.

e-YDS'de kapasite artışı nedeniyle e-YDS Kılavuzu'nda yer alan "e-YDS'ye katılmak isteyen bir aday, bir takvim yılı içerisinde (12 ay) aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir." koşulu e-YDS 2016/11 itibariyle "e-YDS'ye katılmak isteyen bir aday, son 3 ay içerisinde aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir." şeklinde değiştirildi.

Adaylar, e-YDS elektronik ortamda yapılacağından sınavda uygulanacak ara yüzleri tanımak ve sisteme aşinalık kazanmak için http://esinav.osym.gov.tr/deneme adresinden deneme sınavı uygulamasından yararlanabilecek.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Proje okullarına öğretmen atama sonuçları açıklandı
MEB yeni eğitim müfredatını açıkladı
Psikolojik Danışman Çökük: "Başarıya giden yol sabır, kararlılık ve disiplinle açığa çıkacaktır"
Otizmli çocukların ailelerine bilinçli yaklaşım şart
Seçimin ertesi günü okullar tatil edildi