Emniyet: ByLock listelerinde Bakan Kaya'nın eşiyle alakalı bir veri yok

Emniyet Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi İlyas Kaya’nın ByLock kullanıcısı olduğuna dair iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi İlyas Kaya’nın ByLock kullanıcısı olduğuna dair iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada, söz konusu iddiaların gerçekdışı bilgilerle toplumu yanıltmaya yönelik olup tamamen asılsız olduğu belirtildi.

Açıklamada, FETÖ'nün haberleşme aracı olarak kullandığı ByLock iletişim programının adli delil olma özelliğini boşa çıkarmaya ve FETÖ ile mücadelede hedef saptırmaya yönelik gayretler olduğu daha önceki açıklamalarda belirtildiği hatırlatıldı.

"ByLock listelerinde Bakanın eşi ile alakalı herhangi bir veri bulunmamaktadır"

Kişi, kurum ve makamları yıpratma amacıyla yine bu yönde çalışıldığı görüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, "Görsel, yazılı ve sosyal medyada yapılan haber ve paylaşımlarda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi İlyas Kaya’nın ByLock kullanıcısı olduğuna dair iddialar gerçekdışı bilgilerle toplumu yanıltmaya yönelik olup tamamen asılsızdır. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Genel Müdürlüğümüze intikal ettirilen ve Genel Müdürlüğümüz tarafından da 81 İl Emniyet Müdürlüğümüze gönderilen ByLock listelerinde Sayın Bakanın eşi ile alakalı herhangi bir veri bulunmamaktadır." denildi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Hac kesin kayıtlarında bugün son gün
Tam Güneş Tutulması başlıyor
Güneydoğu'da toz taşınımı bekleniyor
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
Sahte altın gerçeğinden nasıl ayırt edilir?