Erbaş, İngiltere’de

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İngiltere’de Oxford İslami Araştırmalar Merkezi’ni ziyaret etti

Türkiye Diyanet Vakfı ve Müslüman Akademisyenler Vakfı işbirliğiyle İngiltere'de inşa edilen Cambridge Camii’nin açılışı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte İngiltere’ye giden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Oxford İslami Araştırmalar Merkezi’ni ziyaret etti.

Oxford İslami Araştırmalar Merkezi Müdürü Dr. Farhan Ahmad Nizami’den merkezle ilgili bilgi alan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Türkiye’de de Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’na bağlı olarak İstanbul’da faaliyet gösteren İslam Araştırmalar Merkezi (İSAM) olduğunu söyledi.

Erbaş, İSAM’ın 35 yıllık bir geçmişi olduğunu ifade ederek, "İslam Ansiklopedisi, İslam Araştırmalar Merkezi’nde hazırlandı. Çeşitli üniversitelerde çalışan yüze yakın ilim adamı o merkezde yetişti. Geçen yıl aldığımız 50 kadar İslam araştırmacısı, İslam Araştırmalar Merkezi’nde şuanda araştırma görevlisi olarak eğitimlerine devam ediyor." dedi.

Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden birisinin İSAM bünyesinde bulunduğunu belirten Erbaş, her iki merkezin de işbirliği yapmasının önemine değindi.

Londra Din Hizmetleri Müşavirliği’ni ve İngiltere Diyanet Vakfı Camii’ni de ziyaret eden Erbaş, burada Türk vatandaşlarıyla sohbet etti.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Esnaf, IBAN ile ödeme ve başlayacak olan denetimleri değerlendirdi
Tatilin kaza bilançosu: 66 ölü, 8 bin 352 yaralı
Bayram tatilinin 6 gününde 3 bin 706 trafik kazası
Son 5 günde 3 bin 71 trafik kazası gerçekleşti
Türkiye ve 14 ülke, Ramazan Bayramını aynı gün idrak edecek