Erdoğan: "Ulusal Mobil Uyarı Sistem'ini hayata geçirdik"

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da, USOM açılış töreninde, "Afetlerde ve her türlü acil durumda, 'Ulusal Uyarı Sistemi'yle gönderilecek mesajlarla vatandaşları ikaz edebilecek, bilgilendirebilecek ve yönlendirebileceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) açılış törenine katıldı.

Açılış töreninde, Türkiye Ulusal Mobil Uyarı Sisteminin hayata geçirildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulusal uyarı sistemiyle, gerektiğinde ülkedeki tüm kullanıcıların cep telefonlarına bir saat içinde mesaj gönderebilecek bir altyapı oluşturduklarını belirtti.

Erdoğan, "Elbette bu sistemi sadece belirli bölgelerimize, belirli illerimize, belirli ilçelerimize göre sınırlayarak da kullanabiliyoruz. Afetlerde ve her türlü acil durum hallerinde, bu sistemden göndereceğimiz mesajlarla vatandaşlarımızı ikaz edebilecek, bilgilendirebilecek ve yönlendirebileceğiz. Yakında bu sistemi, ülkemizdeki ilgili kurumların kullanımına açıyoruz." diye konuştu.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Kar yağışı nedeniyle çok sayıda ilde eğitime ara verildi
Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı
7 ilde eğitime kar engeli
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Doğu ve Güneydoğu'da kuvvetli yağış uyarısı