Erdoğan'dan S-400 açıklaması: Yaptırımlara ihtimal vermiyorum

ABD'nin S-400 konusunda yaptırım uygulayacağına ihtimal vermediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim de kendimize has karşı yaptırımlarımız olur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki uluslararası basın kuruluşlarının temsilcileriyle Dolmabahçe Ofisi'nde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada S-400'e ilişkin yaptığı değerlendirmede, S-400 konusunun bittiğini ve teslimatın önümüzdeki ayın ilk 15 gününde başlayacağını belirterek, ABD'nin yaptırım uygulayacağına ihtimal vermediğini dile getirdi.

ABD'nin Türkiye'ye Patriot için iyi bir teklif vermediğini sözlerine ekleyen Erdoğan, yaptırım uygulanması durumunda Türkiye'nin de kendine has karşı yaptırımlarının olacağını ifade etti.

Erdoğan, F-35 hususunda ABD ile yaşanabilecek bir anlaşmazlıkta ise uluslararası mahkemelere başvuralcaklarını dile getirdi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Hedefte milletin inancı vardı
Kar yağışı nedeniyle çok sayıda ilde eğitime ara verildi
Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı
7 ilde eğitime kar engeli
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı