Evlilik Okulu Projesini önemsiyorum

​Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, evli çiftlerin eğitim aldıkları ve 10 yıldır düzenli olarak devam eden “Evlilik Okulu Projesi”ni çok önemsediklerini söyledi.

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Evlilik Okulu eğitimlerine katılan evli çiftlere, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Şahinbey Belediyesi’nin yanı sıra Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile birlikte yürütülen projede, Evlilik Okulu'nu başarıyla tamamlayan evli ve yeni evli çiftlere sertifikaları ile hediyeleri düzenlenen törenle verildi.

Evli çiftlere evliliğin dini, hukuki ve sağlıkla ilgili boyutları anlatılarak sağlam temelleri olan evliliklerle huzurlu bir toplum oluşturmaya çalışan Şahinbey Belediyesi, “Evlilik Okulu Projesi”nin 10’uncu yılını evlenecek olan çiftlerle birlikte kutladı.

 

Şahinbey Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Evlilik Okulu Projesi”nin 10 yıldır düzenlendiğini ve bu projeyi çok önemsediğini belirtti.

Tahmazoğlu, “2009 yılında başladığımız projenin marka tescil belgesini de alarak 10 yıldır çiftlerimize eğitim veriyoruz. Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile birlikte yaptığımız bu ortak proje gereği üç hafta boyunca evlenecek, evli olan çiftlerimize eğitim veriyoruz. Bu eğitim sonrasında yeni evlenecek çiftlerimize düğün hediyesi olarak otomatik çamaşır makinası, evli olanlara çay veya kahve makinası hediye ediyoruz. Ayrıca her ay evlilik okuluna katılan yeni evlenecek çiftlerimiz arasında kura çekerek, bir çiftimizi umreye gönderiyoruz. Evlilik Okulu’nu önemsiyorum. Çünkü evlilik insanoğlunun hayatının dönüm noktalarından bir tanesi. Evlilik Okulu  Projemizden dolayı da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’dan ödül aldık. Benimde en faydalı gördüğüm projelerden bir tanesidir.” dedi.

Programda Eğitimci-Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan “Bilinçli Aile” konulu bir konferans verdi.

Aile içerisindeki samimiyetin önemine dikkat çeken Aslanhan, “Mutlu ve huzurlu bir yuvanın yolu samimiyetten geçiyor. Maalesef ki samimiyetimizi kaybetmiş durumdayız. Türkiye’de anneler, anneymiş gibi babalar ise babaymış gibi yapıyor. Çocuklarda her ikisini adeta parmağında oynatıyor. Bu nedenle samimiyeti kaybetmememiz gerekiyor. Bizi biz yapan değerleri kaybedersek, birliğimizi beraberliğimiz ve kardeşliğimizi de kaybederiz. Akrabalık ilişkilerimizi pekiştiren Ramazan ve Kurban Bayramımız var. Ancak günümüzde bu bayramların algısı akraba ve komşuluk ilişkilerinin pekiştirilmesi yerine sadece tatil olarak düşünülüyor.” dedi.

Çocukların yetişmesinde ailenin önemine dikkat çeken Aslan, “Ailelerin yanlış tutum ve davranışları nedeniyle çocuklarla ilgili olarak bir çok olumsuzluklar yaşanmaktadır. Hep birlikte bu olumsuzlukların yaşanmaması için daha duyarlı davranmalıyız. Babalarımız evlatlarımızla ilgilenmediği için evlatlarımız içine kapanık, özgüvensiz bir şekilde yetişmektedir. Çocuklarımıza gerekli sorumlulukları vermiyoruz. Sorumluluk bilinciyle yetişmeyen evlatlarımız ilerleyen zamanlarda kendi başına kaldıkları zaman hayatın yükü omuzlarına ağır geliyor ve bunalıma giriyorlar. Aslında iyilik yapalım derken evlatlarımıza en büyük kötülüğü biz yapıyoruz. Evlatlarımıza sevgiyle yaklaşalım ve onlara sevgimizi belli edelim ki bizden bulamadıkları sevgi ve ilgiyi dışarıda aramasınlar.” ifadelerini kullandı.

“Evlilik Okulu Projesi”nin Kasım ve Aralık ayı eğitimine katılan ve umreye gidecek çiftlerin kurasını Tahmazoğlu, Aslanhan, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu çekerken kurada isimleri çıkan Meral-Mehmet Ertan Akgül ve Aysun-Halil Yılmaz çifti umreye gidecekleri için oldukça çok mutlu ve heyecanlı olduklarını belirterek, kendilerine bu imkânı veren Tahmazoğlu’na teşekkür ettiler.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Baba ve 2 oğlu depremden 76 saat sonra kurtarıldı
Gaziantep'te art arda deprem
Gaziantep'te 6.4 büyüklüğünde deprem
FETÖ, PKK ve DAİŞ operasyonunda bir zanlı tutuklandı
Gaziantep'te tramvayın çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti