Evlilik programlarıyla ilgili TBMM'de alt komisyon oluşturuldu

Evlilik programlarının aile kurumuna olan olumsuz etkilerini araştırmak için oluşturulan TBMM alt komisyon başkanlığına, AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik seçildi.

Evlilik programlarıyla ilgili TBMM'de alt komisyon oluşturuldu

TBMM’de evlilik programlarının incelenmesi için kurulan alt komisyon başkanlığına seçilen AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, programların genel ahlak ve manevi değerler ile ailenin korunması ilkesine aykırılıklar içerdiğini söyledi.

İlk toplantısını gerçekleştiren komisyon, en yaşlı üye sıfatıyla AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel başkanlığında toplandı. Komisyonda verilen önergenin kabul edilmesiyle, alt komisyon başkanlığına Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik seçildi.

Çelik, yıllardır televizyon kanallarının gündüz kuşağında yayınlanan evlilik programlarıyla ilgili ciddi bir rahatsızlığın söz konusu olduğunu, programlarda iş, evlilik aşamasına gelince reyting kaygısıyla olayın magazinleştirildiğini belirtti.

Konuya ilişkin bakanlıklar ile kurum ve kuruluşlara binlerce şikayet dilekçesinin ulaştığını dile getiren Çelik, dilekçelerde programların toplumun genel ahlak, manevi değerler ile ailenin korunması ilkesine aykırılıklar bulunduğunun belirtildiğini ifade etti.

Evlilik programlarında kurgulanmış senaryoların izleyiciye sunulduğunu belirten Çelik, alt komisyon çalışmalarında neler yapılacağına ilişkin de bilgiler vererek, TBMM çatısı altında konuyla ilgili bazı çalışmalar yapıldığını ifade etti.

İLKHA





İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Gaziantepliler Gazze için konvoy oluşturdu
Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nden evlenen gençlere 40 bin lira maddi destek
Gaziantep Şehitkamil'de 81 yıl hapis cezası bulunan 3 şahıs yakalandı
Gaziantep Şahinbey Belediyesinden kasap ve marketlerde denetim
Gaziantep'te Doğu Gişeleri mevkiinde tır yan yattı 1 ölü