F-35'in bin parçasını Türkiye üretiyor

​ABD Savunma Bakanlığı Alım ve İdameden Sorumlu Savunma Bakanlığı Müsteşarı Lord, F-35'in yaklaşık bin parçasını Türkiye'nin ürettiğini belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ile savunma şirketi Lockheed Martin arasında 478 adet F-35 savaş uçağı üretimi için 34 milyar dolarlık sözleşme imzalandı.

Pentagon'da Alım ve İdameden Sorumlu Savunma Bakanlığı Müsteşarı Lord, Türkiye ile ABD'nin çok iyi ikili askerî ilişkilere sahip olduğunu vurgulayarak, "Türkiye mükemmel bir tedarikçi." dedi.

Türkiye'nin F-35 programındaki durumuna ilişkin herhangi bir değişiklik yaşanmayacağını vurgulayan Lord, "Türkiye F-35 için yaklaşık 1000 parça üretmeye devam ediyor. Türkiye'nin tedarik zincirindeki sorumlulukları 2020 Mart ayının sonunda transfer edilene kadar üretim devam edecek." şeklinde konuştu.

Nükleer silah taşıma kapasitesine sahip olan F-35, düşük görünürlük teknolojisiyle tasarlanmış.

Uçağın üretiminde ABD’yle birlikte Türkiye, Avustralya, İngiltere, Danimarka, İtalya, Kanada, Hollanda, Norveç ve Japonya yer alıyor. 

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Eski Tunceli Valisi Sonel, Gülistan Doku soruşturmasında gözaltına
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın’dan okulların tatil edilmesi çağrısı
Türkiye'ye Afrika sıcak hava dalgası geliyor
Kış lastiği yazın neden kullanılmamalı?