Facebook Filistin yanlısı hesapları kapatıyor

Filistinli "İletişim Grubu", Facebook yönetiminin Filistinlilere ait yüzlerce aktif hesabı kapattığını açıkladı.

Filistinli "İletişim Grubu", Facebook yönetiminin sosyal medyada Filistin yanlısı içeriğe sahip olan sayfalara karşı çirkin ve tamamen gerekçesiz bir savaş başlattığına dikkat çekti.

Grup, yaptığı açıklamada Facebook yönetiminin Filistinlilere ait yüzlerce aktif hesabı kapattığına dikkat çekti.

Açıklamada bu tutumun fikir ve ifade özgürlüğü konusunda tüm uluslararası anlaşmalara ve kurallara aykırı olduğu belirtildi.

Açıklamada Facebook yönetiminin bu konuda, Filistinlilerin seslerinin kısılması konusunda siyonist işgal yönetiminin taleplerini yerine getirdiği vurgulandı. Bunu yaparken Facebook'un, bu kanalı kullanacak bütün kişilere fikir ve ifade özgürlüğü tanınacağına dair kendi ilkelerine ve prensiplerine de aykırı hareket ettiğine dikkat çekildi.

Grup açıklamasında Facebook yönetimini Filistinli kurumların ve şahısların sayfalarını kapatma konusunda almış olduğu kararlardan derhal vazgeçmeye çağırdı.

Facebook'un kapattığı sayfalar arasında merkezi Beyrut'ta olan Uluslararası Kudüs Müessesesi'nin sayfaları da yer alıyor. Kapatılan sayfalardan biri de Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra'nın sayfası. Dr. El-Kudra sayfasında işgal rejiminin saldırılarında yaralanan Filistinlilerin sağlık durumları hakkında insanları bilgilendirmeye çalışıyor.

Bunlar gibi Filistinli kurumlara veya şahıslara ait yüzlerce Facebook sayfası kapatıldı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Hedefte milletin inancı vardı
Kar yağışı nedeniyle çok sayıda ilde eğitime ara verildi
Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı
7 ilde eğitime kar engeli
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı