​Gaziantep Valiliği: Üst aramasına izin vermeyen genç gözaltına alındı

Gaziantep Valiliği, doğu gişelerinde durdurulan yolcu otobüsünden indirilen gencin “darp edildiği” iddialarını yalanlarken, gencin üst araması yapılmasına izin vermediği için gözaltına alındığını ifade etti.

Konuyla ilgili valilikten yapılan yazılı açıklamada, polis ekiplerinin Gaziantep - Şanlıurfa otobanı doğu girişinde yaptıkları rutin kontrol esnasında bir otobüsü durdurduğu belirtildi.

Açıklamada, “Güvenlik güçlerimiz tarafından bugün akşam saatlerinde doğu turnikeleri il giriş istikametinde rutin kontrol esnasında durdurulan bir otobüste şüphe üzerine üç şahıs üzerinde arama yapılmak istenmiştir. Şahıslardan birinin arama yaptırmak istememesi nedeni ile  kademeli zor kullanılarak muhafaza altına alınıp olay cumhuriyet savcısına intikal ettirilmiştir. Şahsın yapılan GBT sorgusunda toplamda 11 suçtan sabıka kaydının olduğu görülmüştür. Konu hakkında gerekli tutanağın tanziminin akabinde şahsa doktor raporu (darp cebir izi yoktur) alınmış ve şahıs şehirlerarası otobüs terminaline bırakılmıştır.” denildi.

“Görüntüler kişinin gözaltına alınmasına aittir”

Vali Davut Gül de sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Doktor raporuyla da tespit edildiği gibi ilgili kişi darp edilmemiştir. Kolluk kuvvetlerine direnildiği durumlarda kademeli olarak güç kullanılarak gözaltı işlemi yapılmaktadır. Görüntüler kişinin gözaltına alınmasına aittir.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Baba ve 2 oğlu depremden 76 saat sonra kurtarıldı
Gaziantep'te art arda deprem
Gaziantep'te 6.4 büyüklüğünde deprem
FETÖ, PKK ve DAİŞ operasyonunda bir zanlı tutuklandı
Gaziantep'te tramvayın çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti