Gaziantep Valiliği: Vatandaşların sağlığını tehlikeye atan taklit ürünlere af yok

Gaziantep’te 2019 yılı içerisinde 25 bin 869 gıda denetimi yapıldığı ve denetimlerde 3 milyon 120 bin TL cezai işlem uygulandığı belirtildi.

Taklit ürün üreterek haksız rekabete yol açan ve vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ürünlerle ilgili yıl içerisinde denetimler gerçekleştirildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, başkanlığında ilgili kurum yönetici ve temsilcilerinin katılımlarıyla yapılan toplantıda konu tüm yönleri ile ele alındı.

Vali Gül, toplantıda vatandaşların sağlığı için denetimlerin artarak devam edeceği ve aktif bir şekilde sahada olunacağı noktasında uyarılarda bulundu.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, taklit tağşişten işlem yapılan her bir firmaya 27 bin TL’den başlayan cezai işlemler uygulanarak toplamda 341 bin TL ceza yazıldığı ve denetimler neticesinde el konulan ürünlerin imha edildiği bildirildi.

İLKHA








İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Yüzlerce çocuk Millet Camii'nde buluştu
Gaziantep'te seyir halindeki tır ile otomobil çarpıştı: 1 ağır yaralı
Gaziantep'te bir kamyonette 89 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Gaziantep'te plakasını kapatan sürücüye 140 bin lira ceza
Gaziantep'te tarihi geçmiş ürün satan işletme mühürlendi