Gaziantep Valisi Gül Covid-19 vakalarının arttığına dikkat çekti

Covid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ve alınan sıkı tedbirlerin ardından vaka sayılarının düştüğü Gaziantep’te vakalar yeniden artışa geçti.

2020’nin ekim ve kasım aylarında Covid-19 vaka sayılarının pik yaptığı Gaziantep’te ocak ayı itibariyle vaka sayıları yüzde 60 oranında azalmış, Covid-19 vaka sayılarında meydana gelen azalma Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında yer alan yoğunluk haritasına da yansımıştı.

Geçtiğimiz aylarda “yüksek riskli” olarak tanımlanan kırmızı renge bürünen Gaziantep’in yoğunluk haritası, ocak ayı itibariyle “düşük risk” olarak tanımlanan mavi renge bürünmüştü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da Covid-19 vaka sayılarının en fazla düştüğü iller arasında gösterdiği Gaziantep'te sokağa çıkma kısıtlamaları ve alınan diğer önlemlerin etkisini göstermişti.

Yaklaşık 2 aydır Covid-19 vaka sayılarının ciddi bir oranda düştüğü Gaziantep’te son günlerde vakalar tekrar artışa geçti.

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, vatandaşları Covid-19 kurallarına uymaları çağrısında bulundu.

Gül, “İlimizde yaklaşık iki aydır düşüş eğiliminde olan vaka sayıları maalesef tekrar yükselişe geçti. Şehrimizi ve kendimizi virüsten korumak için rehavetten kurtulup pandemi kurallarına azami dikkat etmemiz gerekiyor. Lütfen 75 yaş üzeri hemşehrilerimiz aşılarını vurdursunlar.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Baba ve 2 oğlu depremden 76 saat sonra kurtarıldı
Gaziantep'te art arda deprem
Gaziantep'te 6.4 büyüklüğünde deprem
FETÖ, PKK ve DAİŞ operasyonunda bir zanlı tutuklandı
Gaziantep'te tramvayın çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti