Gaziantep'te araç lastiği yakanlara 402 bin lira ceza kesilecek

Son günlerde Türkiye’nin birçok ilinde meydana gelen orman yangınlarının ardından çeşitli önlemler alınmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Türkiye genelindeki birçok ilde olduğu gibi Gaziantep’te de ormanlara giriş ve çıkışlar yasaklanırken kentte araç lastiği yakanlara 402 bin 385 lira idari ceza uygulanacak.

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çok hassas bir dönemden geçildiğini anımsattı.

Gül, “Yapılması yasak olan fakat uygulamada çok dikkat edilmeyen konuları bu süreçte daha hassas takip etme durumundayız. Bu vesileyle araç lastiği ve benzeri yakanlara 2872 sayılı Çevre Kanunu'na göre 402 bin 385 lira idari para cezası uygulanacaktır.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Gaziantep Osmanlı Camii'nde imece usulü iftar hazırlanıyor
Yetimler Vakfı Gaziantep'te yüzlerce yetime iftar verdi
Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 165 şüpheli tutuklandı
Gaziantep'te feci kaza: 2 ölü, 8 yaralı
Gaziantep’te hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı