Gaziantep’te aracında tarihi eser ele geçirilen kişi gözaltına alındı

Gaziantep’te bir araçta yapılan aramada Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi eserler ele geçirildi, araç sürücüsü gözaltına alındı.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde jandarmanın şüphe üzerine durdurup arama yaptığı araçta, Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi eserler ele geçirilirken, sürücü gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Şehitkamil İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından durdurulan bir araçta arama yapıldı. Yapılan aramada Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 50 büyük gümüş sikke, 3 küçük gümüş sikke, 3 yüzük, bir yılanbaşı heykelcik, bir altın aslan başı kabartmalı tas ve bir adet de bardak ele geçirildi.

Tarihi eserlere el konulurken, araç sürücüsü S.S. isimli şüpheli sorgulanmak üzere karakola götürüldü.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

İLKHA











İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Gaziantep’te şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle eğitime bir gün ara verildi
Gaziantep Valiliği şiddetli yağış sonrası taşkın uyarısı yaptı
Gaziantep'te sağanak yağış etkili oldu
Gaziantep Şahinbey’de selde kaybolan vatandaşın cenazesine ulaşıldı
Gaziantep'te bin 500 litre sahte zeytinyağı ele geçirildi