Gaziantep'te çiftçilere buğday ve arpa tohumu dağıtıldı

Gaziantep'te çiftçiyi destekleme programı çerçevesinde Şehitkamil ilçesindeki çiftçilere buğday ve arpa tohumu dağıtıldı.

Gaziantep'te çiftçiyi destekleme programı kapsamında buğday ve arpa tohumu dağıtımına devam eden Büyükşehir Belediyesi, Karkamış, Yavuzeli, Araban, Nurdağı ve İslahiye ilçelerinin ardından bu defa Şehitkâmil ilçesindeki çiftçilere buğday ve arpa tohumu dağıttı.

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi (OFM)'nde düzenlenen arpa ve buğday tohumu dağıtım töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 600 çiftçiye 150 ton buğday ve 50 ton arpa tohumu dağıttıklarını söyledi.

Çiftçilere destek vermeye devam ettiklerini belirten Şahin, "Toprak anadır, yardır, nimettir ve toprak berekettir. Toprak gelecektir, biz topraktan geldik toprağa döneceğiz. Dolayısıyla da çiftçimizin işlediği toprak bizim için altın değerinde. Osmanlı tarihi incelediğinde çiftçilerin üzerine bir sistem kurulmuş, ne zaman o sistem zayıflamış devletin gücü de o zaman zayıflamıştır ve devletin ortaya koyduğu yapı, toprak ne kadar fazla işlenirse o kadar devletin kuvvetleneceği yapıdır. Bizim medeniyetimiz, tarihimiz ve kültürümüz bize bunu emrediyor." dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz da ilçelere yönelik yapılan destekleri anlatarak, Şehitkâmil ilçesinde 600 çiftçiye, 150 ton buğday tohumuyla 50 ton arpa tohumu dağıtacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından çiftçilere buğday ve tohum dağıtımı yapıldı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Baba ve 2 oğlu depremden 76 saat sonra kurtarıldı
Gaziantep'te art arda deprem
Gaziantep'te 6.4 büyüklüğünde deprem
FETÖ, PKK ve DAİŞ operasyonunda bir zanlı tutuklandı
Gaziantep'te tramvayın çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti