Gaziantep’te çölyak hastalarına glutensiz un dağıtımı yapıldı

Gaziantep’in Şehitkâmil İlçesinde bulunan çölyak hastalarına 9 kilodan oluşan glutensiz un dağıtımı gerçekleştirildi.

Şehitkâmil Belediyesi tarafından ilçe genelinde 183 çölyak hastasına glutensiz un dağıtımı yapıldı.

Her 3 ayda bir glutensiz un dağıtımı yaptıklarını belirten Belediye yetkilileri Haziran ayı içerisinde de tespit edilen 183 çölyak hastasına 9 kilodan oluşan glütensiz un dağıttıklarını belirtti.

Glutensiz un yardımı alan çölyak hastası Ömer Toprak, “4 yıl önce çölyak hastası olduğu teşhisi konulduğunu ve bu hastalıkla birlikte glutensiz undan başka yiyecek yiyemediğini belirterek, kendilerine yapılan un yardımından dolayı sevinçli olduklarını dile getirdi.

Toprak, “Tatlı, şekerli, tuzlu ve benzeri ürünleri tüketemiyorum. Glutensiz una her zaman ihtiyacımız var, ancak pahalı olduğu için temininde zaman zaman sıkıntı yaşıyorum. Bugün de geldik glutensiz unumuzu aldık. Belediyemizin bu tür desteklerini sık sık yapmasını istiyoruz.” dedi.

Çocuğu için glutensiz un almaya gelen Mustafa Polatkul ise, bir çocuğunun 5 yıla yakın bir süredir çölyak hastası olduğunu ve yediği ürünleri ancak Gaziantep’te bulabildiklerini söyledi.

Polatkul, “Ancak o yiyeceklerde çok pahalı fiyata satılıyor. 3 ay önce yine Belediyemiz tarafından 9 kilo un dağıtımı yapılmıştı. Bu yardımların da böyle devam etmesini istiyorum.”diye konuşu.  (İLKHA)


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Gaziantep Osmanlı Camii'nde imece usulü iftar hazırlanıyor
Yetimler Vakfı Gaziantep'te yüzlerce yetime iftar verdi
Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 165 şüpheli tutuklandı
Gaziantep'te feci kaza: 2 ölü, 8 yaralı
Gaziantep’te hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı