Gaziantep’te dilenen çocuklar toplatıldı

Gaziantep’te sokak ve kavşaklarda dilenen çocuklar toplanarak dilenci toplanma merkezine teslim edildi.

Gaziantep şehir merkezinde 30 Nisan ve 3 Mayıs tarihleri arasında sokak ve kavşaklarda dilenen çocuklar toplanarak aileleri ve dilenci toplanma merkezine teslim etti.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 30 Nisan ve 3 Mayıs tarihleri arasında 53'ü Suriye uyruklu, 27' si Türkiye vatandaşı olmak üzere dilencilik yapan 80 çocuğun sokakta dilendiğini ve bu çocukların Gaziantep Valiliği'nin kararı gereği ailelerine ve dilenci toplanma merkezine gönderildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında ise dilencilik yapan Suriyeli çocuklardan 32'sinin ailelerine teslim edildiği, çocuklarını ikinci defa dilendirdikleri tespit edildiği takdirde ailenin tamamının kampa geri gönderileceğinin yazılı olarak tebliğ edildiği belirtildi.

21 Suriyeli çocuk ve 2 Türkiye vatandaşı çocuğun da idari işlemler yapılması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Dilenci Toplama Merkezine teslim edildiği, Türkiye vatandaşı çocukların ailelerinin 6'sına idari işlem yapılarak ailelerine teslim edildiği açıklandı. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberleri

Gaziantep Osmanlı Camii'nde imece usulü iftar hazırlanıyor
Yetimler Vakfı Gaziantep'te yüzlerce yetime iftar verdi
Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 165 şüpheli tutuklandı
Gaziantep'te feci kaza: 2 ölü, 8 yaralı
Gaziantep’te hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı